Logo sl.boatexistence.com

Kaj je definicija mashgiach?

Kazalo:

Kaj je definicija mashgiach?
Kaj je definicija mashgiach?

Video: Kaj je definicija mashgiach?

Video: Kaj je definicija mashgiach?
Video: Milchig айтылу | Milchig анықтау 2024, Julij
Anonim

Mashgiach je Jud, ki nadzoruje status kašruta v košer restavraciji. Mashgiach lahko nadzoruje katero koli vrsto obratov za prehrano, vključno s klavnicami, proizvajalci hrane, hoteli, gostinci, domovi za ostarele, restavracijami, mesnicami, živili ali zadrugami.

Kaj je mashgiach v angleščini?

mashgiach v britanski angleščini

(məʃˈɡiɑx) samostalnik. judovstvo . oseba, ki zagotavlja spoštovanje pravil košer s pregledom prostorov, v katerih se pripravlja hrana.

Kaj je Menahel?

A mashgiach ruchani (hebrejsko: משגיח רוחני‎) – ali na kratko mashgiach – je duhovni nadzornik ali vodnik. … Nekatere ješive se lahko nanašajo na mashgiach ruchani kot na menahel ruchani (beseda menahel pomeni 'direktor', kot pri ravnatelju šole ali 'nadzornik'.).

Kaj naredi restavracijo košer?

Košer restavracija je ustanova, ki streže hrano, ki je v skladu z judovskimi zakoni o prehrani (kašrut). … V večini primerov je košer obrat omejen na streženje izključno mlečnih (milchig) ali mesnih (fleishig) hrane.

Je mashgiach rabin?

mash·gi·ach

Ortodoksni rabin ali oseba, ki jo imenuje ali odobri tak rabin, katere odgovornost je preprečiti kršitve judovskih prehranskih zakonov z inšpekcijskim pregledom klavnic, mesnih trgov in restavracij, kjer se hrana, za katero se domneva, da je košer, pripravlja za javnost.

Priporočena: