Logo sl.boatexistence.com

Kaj je definicija katastrofalno?

Kazalo:

Kaj je definicija katastrofalno?
Kaj je definicija katastrofalno?

Video: Kaj je definicija katastrofalno?

Video: Kaj je definicija katastrofalno?
Video: Kaj je EGO in zakaj ga spuščati? — Tjaša Macerl 2024, Maj
Anonim

1. Od v zvezi s katastrofo ali vključujočo katastrofo. 2. V zvezi z resno boleznijo ali poškodbo, ki ima za posledico dolgo obdobje nezmožnosti in pogosto visoke stroške zdravljenja. cat′a·stroph′i·cal·ly adv.

Kaj katastrofalno pomeni?

(kætəstrɒfɪk) 1. pridevnik. Nekaj, kar je katastrofalno, vključuje ali povzroči nenadno strašno katastrofo. Plimski val, ki ga je povzročil potres, je zadel obalo in povzročil katastrofalno škodo.

Kaj je najprimernejši pomen besede katastrofalno?

Nekaj katastrofalnega je zelo škodljivo ali katastrofalno. … To je močna beseda za grozne, škodljive, uničujoče stvari. Tornadi, orkani, potresi in cunamiji so katastrofalni vremenski dogodki. Depresija je katastrofalna za gospodarstvo.

Kaj je primer katastrofe?

Definicija katastrofalne je nekaj, kar je izjemno škodljivo ali kar povzroča veliko škodo ali spremembo. Tornado, ki povzroči veliko smrtnih žrtev je primer nečesa, kar bi opisali kot katastrofalno. Ko se borza zniža za 1000 točk na dan, je to primer katastrofalnega zloma.

Zakaj se imenuje katastrofalno?

Katastrofa izvira iz grške besede, ki pomeni "prevrnitev". Prvotno se je nanašal na katastrofalen zaključek drame, običajno tragedijo. Opredelitev je bila razširjena na " vsaka nenadna katastrofa" v 1700-ih.

Priporočena: