Logo sl.boatexistence.com

Ko v stavku uporabljamo njihov?

Kazalo:

Ko v stavku uporabljamo njihov?
Ko v stavku uporabljamo njihov?

Video: Ko v stavku uporabljamo njihov?

Video: Ko v stavku uporabljamo njihov?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

jezikovna opomba: Njihov je lastninski zaimek tretje osebe množine. Njihovo uporabite, da označite, da nekaj pripada ali se nanaša na skupino ljudi, živali ali stvari, o katerih govorite. Za mizo poleg njihove je bila velika skupina ducatov ljudi.

Kdaj lahko uporabimo njihovo?

Njihov se uporablja kot svojni zaimek, saj je njihova posesivna oblika. Lahko se nanaša na samostalnik v ednini ali množini in je lahko subjekt, predmet ali dopolnilo glagola ali predmet predloga: Naša mačka je temno siva, njihova pa črna. Naši otroci se zagotovo bolje obnašajo kot njihovi.

Kako je njihov uporabljen v stavku?

Primer njihovega stavka. Zdaj pa vzemite njihovo in storite enako. "Plačaj tudi za njihove," je rekel. Moj kraj je bil na ulici za njihovim, ena hiša čez, tako da so se vogali naših parcel dotikali.

Kdaj uporabiti svoje in njihove?

Njihov je napačno črkovanje njihovega One's je posesiven, krčenje ene je in krčenje enega ima. To je krčenje od it is, zgodovinskega črkovanja it in trenutnega nestandardnega črkovanja it. Njihovo je njihovo zgodovinsko črkovanje in njihovo trenutno nestandardno črkovanje.

Kakšna je razlika med njihovim in njihovimi?

Njihov je prisvojni pridevnik. Spremeni samostalnik: "njihova hiša", "njihovi psi" itd. Njihov je svojstveni zaimek. Uporablja se brez samostalnika: "te knjige so njihove ".

Priporočena: