Kakšna je riba paiche?

Kazalo:

Kakšna je riba paiche?
Kakšna je riba paiche?

Video: Kakšna je riba paiche?

Video: Kakšna je riba paiche?
Video: РЫБКА ПО-ЕВРЕЙСКИ - это бесподобно, слов нет, так вкусно! 2024, Oktober
Anonim

In to je odlična stvar za amazonsko kuhinjo, saj je paiche neverjetno okusna in mesnata riba, s čvrstim filejem, ki ostane sočen pri večini priprav, ne glede na to, ali je pečen, pečen na žaru, ali na pari. To je tudi fantastična riba za ceviche.

Kakšen je okus ribe paiche?

Tako kot tilapija, je paiche precej blag, vendar ni brez okusa: okus je po piščancu, ne hecam se. Ne morem si zamisliti boljše predjedske ribe za ljubitelje morske hrane, od otrok do zahtevnih odraslih.

Kako paiche riba diha?

pirarucu, (Arapaima gigas), imenovana tudi arapaima ali paiche, starodavna, zračna, velikanska riba amazonskih rek in jezer. … pirarucujev zračni mehur omogoča ribam, da dihajo zrak. Samo zelo mladi pirarucu imajo funkcionalne škrge.

Kakšna riba je paiche?

Arapaima, pirarucu ali paiche je katera koli velika vrsta koščenega jezika iz rodu Arapaima, ki izvira iz porečja Amazonije in Essequiba v Južni Ameriki. Arapaima je tipski rod poddružine Arapaiminae v družini Osteoglossidae.

Kakšen je okus ribe arapaima?

Postrežena s popečeno mešanico maniočne moke in oreščki, ki prihajajo naravnost iz amazonske kotline, moqueca navduši brbončice in oči gurmanov, saj je bela riba v nasprotju z rumeno moko in zelenimi začimbami. Okus je podoben okusu drugih morskih belih rib, kot sta poln ali trska.

Priporočena: