Logo sl.boatexistence.com

Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na a?

Kazalo:

Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na a?
Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na a?

Video: Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na a?

Video: Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na a?
Video: Эд Бойден: Переключатель для нейронов 2024, Maj
Anonim

Vrste inhibicije: Primer vprašanja 7 Pojasnilo: Nekonkurenčna inhibicija se pojavi, ko se inhibitor veže na alosterično mesto encima, vendar le, če je substrat že vezan na aktivno spletno mesto. Z drugimi besedami, nekonkurenčni inhibitor se lahko veže samo na kompleks encim-substrat.

Kje se nekonkurenčni zaviralci vežejo na encim?

Pri nekonkurentni inhibiciji se inhibitor veže na alosterično mesto, ločeno od aktivnega mesta vezave substrata. Tako lahko pri nekompetitivni inhibiciji zaviralec veže svoj ciljni encim ne glede na prisotnost vezanega substrata.

Ko se nekonkurenčna inhibitorna molekula veže na mesto na encimu, se oblika aktivnega mesta spremeni tako, da se molekule substrata ne morejo več vezati?

Nekonkurenčni inhibitor ovira encimsko delovanje tako, da se veže na drug del encima. To drugo mesto, znano kot alosterično mesto, je mesto na encimu, kjer se lahko veže molekula, ki ni substrat, in tako spremeni obliko encima in vpliva na njegovo sposobnost, da se aktiven. 5.

Kaj nekonkurenčni zaviralec naredi encimu?

Nekonkurenčna inhibicija je vrsta encimske inhibicije, pri kateri inhibitor zmanjša aktivnost encima in se enako dobro veže na encim, ne glede na to, ali je že vezal substrat ali ne.

Na katero obliko encima se veže čisti nekonkurenčni zaviralec?

Pojasnilo: pravilen odgovor je "čista nekonkurenčna inhibicija." Nekonkurenčna inhibicija ali mešana inhibicija je, ko se inhibitor veže na tako prosti encim kot na kompleks encim-substrat, vendar se morda ne veže enako na oba.

Priporočena: