Logo sl.boatexistence.com

Kateri je večji na venularnem koncu kapilare?

Kazalo:

Kateri je večji na venularnem koncu kapilare?
Kateri je večji na venularnem koncu kapilare?

Video: Kateri je večji na venularnem koncu kapilare?

Video: Kateri je večji na venularnem koncu kapilare?
Video: 29 WORST Heart & Artery Foods To Avoid [🔄 REVERSE Clogged Arteries!] 2024, Julij
Anonim

Kapilarni hidrostatični tlak (PC) Ta tlak izžene tekočino iz kapilare (tj. filtracija) in je najvišji pri arteriolni konec kapilare in najnižje na venularnem koncu.

Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?

osmotski tlak je višji na venskem koncu kot na arterijskem. čisti filtracijski tlak intersticijske tekočine je višji na venskem koncu kot na arterijskem koncu. Pravkar ste preučili 39 izrazov!

Kateri je večji na venularnem koncu kapilarnega kviza?

Na koncu venule kapilare je hidrostatski tlak krvi (višji, manjši od, enak) osmotski tlak intersticijske tekočine. Na arteriolskem koncu kapilare je osmotski tlak krvi (višji, manjši od, enak) hidrostatski tlak intersticijske tekočine.

Kaj je večji na arterijskem koncu kapilarnega hidrostatskega tlaka ali osmotskega tlaka?

Na arterijskem koncu kapilare je kapilarni hidrostatični tlak (CHP) večji od koloidno-osmotskega tlaka krvi (BCOP), zato se tekočina premika iz kapilare (filtracija). V bližini venule je CHP nižji od BCOP, zato se tekočina premika v kapilaro (reabsorpcija).

Kaj se zgodi na koncu kapilare?

Na koncu venule kapilarne postelje je krvni tlak v žili manjši od osmotskega tlaka krvi v žili. Končni rezultat je, da se tekočina, ogljikov dioksid in odpadki črpajo iz telesnega tkiva v kapilarno žilo.

Priporočena: