Logo sl.boatexistence.com

Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?

Kazalo:

Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?
Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?

Video: Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?

Video: Kateri pritisk je večji na venskem koncu kapilare?
Video: Capillary Exchange and Edema, Animation 2024, Maj
Anonim

osmotski tlak je višji na venskem koncu kot na arterijskem. čisti filtracijski tlak intersticijske tekočine je višji na venskem koncu kot na arterijskem koncu. Pravkar ste preučili 39 izrazov!

Na katerem koncu kapilare je krvni tlak višji?

V telesu ta pritisk izvaja srce; to je kapilarni krvni tlak. je višji na arterijskem koncu in neprekinjeno pada skozi kapilaro, dokler ne doseže najnižje vrednosti na venskem koncu. tlak=35-2=33 mmHg iztiskanje tekočine (filtracija).

Ali je venski tlak večji od kapilarnega?

Vrednost R a/R v je običajno 4 ali več v sistemskih organih, zato je kapilarni tlak bolj občutljiv na venski tlak kot na arterijski. Zato venska kongestija tako močno vpliva na hitrost filtracije (glejte sliko 9.3).

Kateri pritisk je najvišji na koncu venule kapilare?

Ta tlak izžene tekočino iz kapilare (tj. filtracija) in je najvišji na arteriolarnem koncu kapilare in najnižji na venularnem koncu. Odvisno od organa lahko tlak pade vzdolž dolžine kapilare za 15-30 mmHg (aksialni ali vzdolžni gradient tlaka).

Kaj se zgodi na venskem koncu kapilare?

Na arterijskem koncu kapilare hidrostatični tlak presega onkotski tlak, zato se tekočina iz kapilare premakne v intersticijski predel. Na venskem koncu kapilare se obe sili obrneta, tako da se tekočina premakne nazaj iz tkiva v kapilaro

Priporočena: