Logo sl.boatexistence.com

Ali je konkurenca lahko zdrava?

Kazalo:

Ali je konkurenca lahko zdrava?
Ali je konkurenca lahko zdrava?

Video: Ali je konkurenca lahko zdrava?

Video: Ali je konkurenca lahko zdrava?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Julij
Anonim

Konkurenca je lahko zdrava, če otrokom zagotavlja povratne informacije o njihovi uspešnosti in izboljšavah, ko zmaga ni edini ali primarni cilj in ko se otroci učijo o sebi pod zahtevne situacije.

Je konkurenca zdrava ali nezdrava?

Tekmovanje je nezdravo, če predpostavlja, da je na svetu na voljo le omejena količina uspehov ali dosežkov. Na ta način temelji na pomanjkanju in strahu in ne na izobilju.

Ali lahko obstaja zdrava konkurenca?

Po ohlapni definiciji je zdrava konkurenca interakcija med posamezniki, ki spodbuja in spodbuja prizadevanje za višje dosežke, vendar ustvarja okolje, v katerem vsi v skupini upajo, da bodo vsi dobro, namesto da bi si želeli, da drugi ne uspejo.

Je konkurenca zdrav vidik življenja?

Vsi imajo koristi od konkurence, saj je zdrava za rast, inovacije in kakovost izdelkov in storitev v podjetju. Konkurenca ne le pomaga podjetjem, da uspevajo, ampak se bodo vsi, ki so vključeni v proces tekmovanja v kateri koli panogi, vztrajno učili novih veščin.

Kaj je primer zdrave konkurence?

Zdrava konkurenca se ponavadi pojavi, ko samo tekmovanje ni končni rezultat zmage, temveč pridobivanje drugih stvari, kot je učenje več o obravnavani temi, na primer igra šaha.

Priporočena: