Logo sl.boatexistence.com

Kako odstraniti jimson travo?

Kazalo:

Kako odstraniti jimson travo?
Kako odstraniti jimson travo?

Video: Kako odstraniti jimson travo?

Video: Kako odstraniti jimson travo?
Video: Установка низковольтного трансформатора для освещения бассейна 2024, Maj
Anonim

Jimsonweed na vrtu bo morda treba potegniti ročno (nositi rokavice) ali poškropiti s herbicidom, zaradi alkaloidov, ki jih sprošča iz svojih korenin – te spojine so zelo nevarno za mnoge druge rastline.

Kaj bo ubilo jimson Weed?

Jimsonov plevel (Datura stramonium L.) je pogost plevel. Za kemični nadzor RoundUp ali kakšna druga oblika glifosata je edina stvar, ki sem jo videl priporočeno, da jo ubijem. Glifosat, razpršen neposredno na rastlino, se premika skozi rastlino navzdol do korenin in ubije korenine.

Kako ubiješ Daturo?

Uveljavljene rastline poškropite s herbicidom širokega spektra To bo uničilo rastlino. Vsa semena, ki jih je razdelila, bo treba uničiti z metodo lopate, ko se rastlina pojavi. Pri škropljenju s herbicidom pazite, da škropite samo Datura inoxia in ne zaželenih rastlin.

Ali je varno sežigati travo jimson?

Ne kompostirajte ali zažigajte Jimsonweed, saj se s tem sprostijo toksini. Ne balirajte strnišča oljne repice za krmo na poljih, kjer so odkrili Jimsonweed, saj je strupen za živino.

Kako ravnate z jimson Weed?

Fizostigmin je najprimernejše zdravljenje za hude primere zastrupitve s plevelom, zdravljenje z benzodiazepini pa je prednostno zdravljenje vznemirjenosti. Predvidljivo svetovanje, zlasti poleti in zgodaj jeseni (ko dozori rastlina plevela), lahko mladostnike odvrne od poskusne uporabe te rastline.

Priporočena: