Logo sl.boatexistence.com

Ali je narekovanje hitrejše od tipkanja?

Kazalo:

Ali je narekovanje hitrejše od tipkanja?
Ali je narekovanje hitrejše od tipkanja?

Video: Ali je narekovanje hitrejše od tipkanja?

Video: Ali je narekovanje hitrejše od tipkanja?
Video: Полный курс React Query за час | TanStack Query v4 для начинающих 2024, Maj
Anonim

Kratek odgovor: Diktat je hitrejši … »Povprečen ameriški zdravnik bi lahko s preklopom s tipkanja na narek skrajšal čas dokumentiranja za približno sedem ur na teden.« Programska oprema za prepoznavanje govora lahko preprosto prepiše več kot 150 besed na minuto (WPM), medtem ko povprečni zdravnik vnese približno 30 WPM.

Koliko hitreje je govorjenje kot tipkanje?

Ne samo, da je lažje govoriti kot tipkati, je tudi veliko hitrejše. Pravzaprav je raziskava pokazala, da je govorjenje sedemkrat hitrejše od tipkanja.

Ali je glasovno tipkanje učinkovito?

Roke dol, ali naj rečem roke stran, glasovno tipkanje Google Chrome je bolj natančno (in s tem hitrejše) za vnašanje besed v dokument. V iskalno vrstico Windows vnesite Prepoznavanje govora in odpre se nadzorna plošča, kjer lahko začnete postopek nastavitve.

Kaj je narekovanje WPM?

Po mnenju ameriškega urada za upravljanje osebja je zahteva uradnika ali stenografa sposobnost prepisa narekovanih besed s hitrostjo med 80 in 120 besedami na minuto. Diktat se lahko izvaja v živo ali se posname na stroj.

Ali je narek dober za pisanje?

Diktat omogoča odrasli osebi, da modelira številna vedenja pri pisanju, vključno z rokopisom, ujemanje zvokov in črk za črkovanje besed in tvorbo stavkov.

Priporočena: