Logo sl.boatexistence.com

Ali je uporaba posrednega operaterja?

Kazalo:

Ali je uporaba posrednega operaterja?
Ali je uporaba posrednega operaterja?

Video: Ali je uporaba posrednega operaterja?

Video: Ali je uporaba posrednega operaterja?
Video: Olympic - главное судно морских титанов 2024, Maj
Anonim

Posredni operator je unarni operator, ki ga predstavlja simbol (). Operater posrednosti se lahko uporablja v kazalcu na kazalec na celo število, enodimenzionalnem nizu kazalcev na cela števila, kazalcu na znak in kazalcu na neznan tip.

Katera je posredna smer delovanja?

Indirection operator je zvezdica ali znak, ki ga uporabljamo tudi za množenje Koncept posrednosti je znan tudi kot dereferenciranje, kar pomeni, da nas ne zanima kazalec, ampak želite predmet, na katerega se naslov nanaša ali sklicuje.

Kako se posredni operator uporablja v C?

Posrednost v C je označena z operand, ki mu sledi ime kazalne spremenljivke. Njegov pomen je »dostop do vsebine, na katero kaže kazalec«. Na žalost je ta operator enak tistemu, ki označuje vrste podatkov kazalca pri deklariranju spremenljivk kazalca.

Kaj se imenuje posredni operater?

Dereferenčni operator ali posredni operater, ki ga včasih označujemo z "" (tj. zvezdica), je unarni operator (tj. z enim samim operandom), ki ga najdemo v jezikih, podobnih C, ki vključujejospremenljivke kazalca. Deluje s kazalno spremenljivko in vrne l-vrednost, ki je enakovredna vrednosti na naslovu kazalca.

Kaj je uporaba operatorja naslova in operaterja posrednosti?

Rezultat operacije je vrednost, ki jo naslovi operand; to je vrednost na naslovu, na katerega kaže njegov operand. Tip rezultata je tip, ki ga naslavlja operand. Rezultat posrednega operaterja je tip če je operand tipa kazalec na tip

Priporočena: