Logo sl.boatexistence.com

Ali ste alumni ali alumni?

Kazalo:

Ali ste alumni ali alumni?
Ali ste alumni ali alumni?

Video: Ali ste alumni ali alumni?

Video: Ali ste alumni ali alumni?
Video: Muslim student denied diploma on stage over alleged rule breach 2024, Maj
Anonim

Alumni je množinski samostalnik za skupino diplomantov ali diplomantov in diplomantov. Alumnus je en moški diplomant. Diplomantka je ena diplomantka. In za skupino diplomantk lahko uporabite množino alumnae.

Ali naj rečem alumni ali alumnus?

»Alumnus« – v latinščini moški samostalnik – se nanaša na moškega diplomanta ali nekdanjega študenta. množina je »alumni«. »Alumna« – v latinščini ženski samostalnik – se nanaša na uganili ste diplomantko ali nekdanjo študentko. Množina je "alumnae ".

Kaj vas uvršča med alumniste?

Alumnus ali alumna je nekdanji študent in najpogosteje diplomant izobraževalne ustanove (šole, fakultete, univerze)Po navedbah Ministrstva za izobraževanje Združenih držav Amerike se izraz alumnae uporablja v povezavi z ženskimi šolami ali skupino študentk.

Ali ste študent?

Skupaj ste vi in vsi, s katerimi ste diplomirali na vaši instituciji, alumni Alumni je latinska množinska oblika besede, ki je prvotno pomenila rejenca ali učenca. Vsak, ki je končal vašo šolo, je nekdanji učenec ali "rejenec" (ali hči) te ustanove.

Kako praviš, da sem alumni univerze?

Prosilna pisma univerze nas imenujejo diplomanti. Vidim, da slovar pozna alumnus (množina alumni) in alumna (množina alumnae) - in alum, ameriška pogovorna alternativa alumnu/alumnu, ki ni specifična za spol.

Priporočena: