Logo sl.boatexistence.com

Kje izvirajo alumnusi?

Kazalo:

Kje izvirajo alumnusi?
Kje izvirajo alumnusi?

Video: Kje izvirajo alumnusi?

Video: Kje izvirajo alumnusi?
Video: OD KOD IZVIRA KAVA? | BitVlog #94 2024, Maj
Anonim

Etimologija. Latinski samostalnik alumnus pomeni "rejenec" ali "učenec". Izhaja izpeljan iz PIE h₂el- (rasti, hraniti) in je tesno povezan z latinskim glagolom alo "hraniti ".

Kakšen je izvor besede alumnus?

Alumnus je seveda latinska beseda in izhaja iz glagola alere, kar pomeni 'vzgajati' ali 'hraniti'. V latinski literaturi se je izraz alumnus pogosto uporabljal za označevanje nekoga, ki ga hrani oseba, ki ni naravni starš.

Ali so alumni latinski ali grški?

Alumnus (v latinščini samostalnik moški) se običajno nanaša na moškega diplomanta ali nekdanjega študenta; množina je alumni. Alumna (v latinščini ženski samostalnik) se nanaša na diplomantko ali nekdanjo študentko; množina je alumnae.

Ali je alumni grška beseda?

"učenec ali diplomant šole, " 1640, iz latinskega alumnus "učenec," dobesedno "rejenec," vestigialni sedanji pasivni deležnik alere "dojiti, hraniti", iz korena PIE al- (2) "rasti, hraniti." S koncem, podobnim grškemu - omenos Množina je alumni. … oblika je alumna (1882), množina alumnae.

Kateri je pravi alumni ali alumnus?

»Alumnus« – v latinščini moški samostalnik – se nanaša na moškega diplomanta ali nekdanjega študenta. množina je »alumni«. »Alumna« – v latinščini ženski samostalnik – se nanaša na uganili ste diplomantko ali nekdanjo študentko. … Če skupina vključuje oba spola, tudi če je samo en moški, se uporablja množinska oblika alumni.

Priporočena: