Na površini Marsa?

Kazalo:

Na površini Marsa?
Na površini Marsa?

Video: Na površini Marsa?

Video: Na površini Marsa?
Video: Fizika 1 - Zadatak: Ubrzanje slobodnog pada na površini Marsa 2024, Oktober
Anonim

Mars je četrti planet od Sonca in drugi najmanjši planet v Osončju, saj je večji od le Merkurja. V angleščini Mars nosi ime rimskega boga vojne in ga pogosto imenujejo "Rdeči planet".

Kaj je na površini Marsa?

Njegova površina je kamnita, s kanjoni, vulkani, suhimi jezerskimi strugami in kraterji povsod. Rdeči prah pokriva večino njegove površine. Mars ima oblake in veter tako kot Zemlja. Včasih veter raznese rdeči prah v prašno nevihto.

Je bil kdo na površini Marsa?

Pristanek na Marsu je pristanek vesoljskega plovila na površini Marsa. Od večkratnih poskusov pristanka na Mars z robotskimi vesoljskimi plovili brez posadke jih je deset uspešno pristalo. Obstajale so tudi študije o možni človeški misiji na Mars, vključno s pristankom, vendar nobena ni bila poskusna

Ali lahko stojite na površini Marsa?

Če bi opoldne stali na površini Marsa na ekvatorju, bi se počutil kot pomlad pred vašimi nogami (75 stopinj Fahrenheita ali 24 stopinj Celzija) in zima na glavi (32 stopinj Fahrenheita ali 0 stopinj Celzija).

Ali lahko dihamo na Marsu?

Ozračje na Marsu je večinoma iz ogljikovega dioksida. Prav tako je 100-krat tanjša od zemeljske atmosfere, tako da tudi če bi imela podobno sestavo kot zrak tukaj, je ljudje ne bi mogli dihati, da bi preživeli.

Priporočena: