Logo sl.boatexistence.com

Ali je hordeolum bolezen?

Kazalo:

Ali je hordeolum bolezen?
Ali je hordeolum bolezen?

Video: Ali je hordeolum bolezen?

Video: Ali je hordeolum bolezen?
Video: Ali je še kaj prostora tam na jugu - Severa Gjurin 2024, Maj
Anonim

Hordeolum je pogosta motnja veke Je akutna žariščna okužba (običajno stafilokokna), ki vključuje bodisi Zeisove žleze (zunanja hordeola ali ječnice) ali manj pogosto meibomske žleze (notranja hordeola). "Hordeum" je latinsko za ječmen, katerega videz je lahko podoben hordeolum.

Ali je jajčnik bolezen?

Ječmica (hordeolum) je nežna rdeča izboklina na robu veke. To je okužba žleze veke. Okužbo najpogosteje povzroča bakterija, imenovana stafilokok (Staphylococcus aureus). Najpogostejši simptomi so pordelost in otekanje veke.

Je hordeolum resen?

Čeprav ni nujno nevaren ječmen, lahko postane resen problem. Kaj je ječmen? Ječmica, ki jo strokovnjaki za nego oči imenujejo tudi "hordeolum", je izboklina, ki se lahko tvori na veki.

Ali je chalazion bolezen?

Halazion se pogosto začne kot zelo majhen, rdeč, občutljiv, otekel predel veke in na splošno ni okužba V nekaj dneh se lahko spremeni v neboleča, počasi rastoča grudica velikosti graha in jo je pogosto mogoče zamenjati z jačim (ali hordeolumom), ki je okužba oljne žleze na veki.

Kaj je medicinski izraz hordeolum?

Zdravstveni izraz za žemljico je hordeolum. Čednica je podobna drugi izboklini, ki se pojavi na veki, imenovani chalazion. Halazion je izboklina, ki se običajno pojavi dlje na veki.

Priporočena: