Logo sl.boatexistence.com

Ali imate drisko z divertikulozo?

Kazalo:

Ali imate drisko z divertikulozo?
Ali imate drisko z divertikulozo?

Video: Ali imate drisko z divertikulozo?

Video: Ali imate drisko z divertikulozo?
Video: Алина Маршал/ Живая легенда/ Такие кепки только в Одессе 2024, Maj
Anonim

Divertikuloza je pogosto prisotna brez simptomov. Številni simptomi so podobni tistim pri sindromu razdražljivega črevesja (IBS) in pogosto vključujejo spreminjanje črevesne aktivnosti, kot so zaprtje, driska ali menjavanje dveh ekstremnih konsistence blata.

Kaj lahko vzamem za drisko z divertikulitisom?

Blago okužbo z divertikulitisom lahko zdravimo z počitkom v postelji, sredstvi za mehčanje blata, tekočo prehrano, antibiotiki za boj proti okužbi in morda antispazmodičnimi zdravili.

Kako dolgo traja driska z divertikulitisom?

»Običajno opazimo izboljšanje v prvih 24 urah, nato znatno izboljšanje v treh do petih dneh, nato pa bolezen izzveni v približno 10 dneh.«

Ali obstajajo kakšni simptomi divertikuloze?

Najpogostejši simptom je bolečina v trebuhu, običajno na levi strani. Lahko imate tudi zvišano telesno temperaturo, slabost, bruhanje, mrzlico, krče in zaprtje. V resnih primerih lahko divertikulitis povzroči krvavitev, solze ali blokade.

Kako izgleda iztrebek divertikulitisa?

Simptomi divertikulitisa

Kri v blatu je lahko svetlo rdeča, rjave barve, črna in katranasta ali pa ni vidna s prostim očesom. Rektalno krvavitev ali kri v blatu mora oceniti zdravstveni delavec. Rektalna krvavitev je lahko tudi simptom drugih bolezni ali stanj, kot so: anemija.

Priporočena: