Za kaj se uporabljajo kapalke?

Kazalo:

Za kaj se uporabljajo kapalke?
Za kaj se uporabljajo kapalke?

Video: Za kaj se uporabljajo kapalke?

Video: Za kaj se uporabljajo kapalke?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Oktober
Anonim

Kapalka za oči, znana tudi kot Pasteurjeva pipeta ali kapalka, je naprava, ki se uporablja za prenos majhnih količin tekočin. Uporabljajo se v laboratoriju in tudi za izdajanje majhnih količin tekočih zdravil. Zelo pogosta uporaba je bila točenje kapljic za oko v oko.

Kaj se uporablja kapalka za merjenje?

Kapalke so instrumenti, ki se uporabljajo za merjenje in prenašanje tekočin v majhnih količinah Sestavljeni so iz dolge plastične ali steklene cevi z odprtino na koncu in gumijasto žarnico na vrhu. … Na ta način lahko dobite pravo količino zdravil, tekoče hrane ali karkoli že delate.

Kaj je laboratorijska kapalka?

O pipetah. Pipeta je laboratorijski instrument, ki se uporablja za merjenje ali prenos majhnih količin tekočine, v prostorninah mililitrov (mL), mikrolitrov (μL).

Ali so pipete in kapalke enake?

Kaj je graduirana pipeta v primerjavi s kapalko? To dvoje gresta z roko v roki, saj sta oba zamenljiva izraza, s kapalkami, ki omogočajo nadzorovano odmerjanje. Glede na navedeno je pipeta, imenovana tudi pipeta, pipeta ali kemična kapalka, laboratorijski instrument, ki se uporablja za transport izmerjene količine tekočine.

Kdo je izumil kapalko za tekočino?

Davnega leta 1998 je Kind Shock General Upravitelj Martin Hsu črpal navdih iz skupnega pisarniškega stola, da je ustvaril svojo prvo kapalko, ki je utrla pot prihodnjim prizadevanjem KS na tem področju.

Priporočena: