Logo sl.boatexistence.com

Kdo je choragos v antigoni?

Kazalo:

Kdo je choragos v antigoni?
Kdo je choragos v antigoni?

Video: Kdo je choragos v antigoni?

Video: Kdo je choragos v antigoni?
Video: ☞ KDO TO JE ☜ - Animatronici ze Security Breach Ruin (Mimic, The Entity, Eclipse, Glamrock Bonnie,.. 2024, Maj
Anonim

Choragos je vodja zbora, je tudi član zbora, ki sodeluje v drami predstave kot član zasedbe. V svoji vlogi komunicira z ljudmi v predstavi. V prizoru I je njegova naloga spodbuditi Ojdipa, da pokliče Teirezija, slepega preroka, da ugotovi, kdo je ubil kralja.

Kakšno vlogo igrajo Choragovi v Antigoni?

Choragos je vodja zbora in njegov predstavnik. Zbor ima v Antigoni naslednje vloge: Pojasni dejanje. Dejanje razlaga v povezavi z družbenimi običaji in zakoni bogov.

Ali Choragos stoji na strani Antigone ali Kreonta?

Choragos je na strani kralja Kreonta, ko pove Antigoni, da je "kriva dvojne nesramnosti" (380), njeni zločini pa ne bi smeli ostati nekaznovani.

Kaj pomeni Choragos?

Choragos v Antigoni predstavlja svetovalce Kreona. Menda so bili tam, da bi vodili kralja in dali glas za skrbi ljudi. V resnici jim je njegov temperament preprečil, da bi bili sploh učinkoviti.

Ali se Choragovi strinjajo s Kreontom?

Ali se Choragovi strinjajo s Kreontom ali Haimonom? Antigona: Ali se Choragovi strinjajo s Kreontovo zadnjo izjavo: »Usoda je ves moj ponos spravila v prah«? (a) Da, ker verjame, da je usoda povzročila tragedijo (b) da, ker verjame, da je Kreon spremenjen v prah

Priporočena: