Logo sl.boatexistence.com

Za koga je odplul Ferdinand Magellan?

Kazalo:

Za koga je odplul Ferdinand Magellan?
Za koga je odplul Ferdinand Magellan?

Video: Za koga je odplul Ferdinand Magellan?

Video: Za koga je odplul Ferdinand Magellan?
Video: ТИЛЛ ЛИНДЕМАНН - СИНЛЛЕР ЖӘНЕ ДУЭТТЕР | ӘНДЕРДІҢ МӘНІ ҚАНДАЙ? | КЛИПТЕРДЕ НЕ ЖАСЫРҒАН | ҚОС МӘН 2024, Maj
Anonim

Magellan je bil Portugalec, vendar je plul v imenu Španije. Bil je izjemen kapitan, vendar ga je njegova posadka sovražila. Njegova odprava je bila prva, ki je obplula svet, a sam ni obkrožil sveta.

Za koga je odplul Ferdinand?

Ferdinand Magellan je najbolj znan po tem, da je bil raziskovalec Portugalske in pozneje Španije, ki je odkril Magellanovo ožino, medtem ko je vodil prvo odpravo, ki je uspešno obkrožila svet. Umrl je na poti in Juan Sebastián del Cano jo je dokončal.

V katero državo je odplul Ferdinand Magellan in zakaj?

Dne 20. septembra 1519 je Magellan odplul iz Španije v prizadevanju, da bi našel zahodno morsko pot do bogatih indonezijskih otokov začimb. Pod poveljstvom petih ladij in 270 mož je Magellan odplul v zahodno Afriko in nato v Brazilijo, kjer je na južnoameriški obali iskal ožino, ki bi ga pripeljala do Pacifika.

V katero državo je odplul Magellan?

Ferdinand Magellan (1480–1521) je bil portugalski raziskovalec, ki je zaslužen za vodenje prve odprave, ki je obkrožila svet. Magellana je sponzorirala Španija za potovanje na zahod čez Atlantik v iskanju Vzhodne Indije.

Za katerim monarhom je odplul Ferdinand Magellan?

Do zdaj že izkušeni mornar, se je Magellan obrnil na portugalskega kralja Manuela, da bi poiskal njegovo podporo za plovbo proti zahodu na otoke začimb. Kralj je njegovo prošnjo večkrat zavrnil. Leta 1517 se je razočarani Magellan odrekel portugalskemu državljanstvu in se preselil v Španijo, da bi poiskal kraljevo podporo za svoj podvig.

Priporočena: