Logo sl.boatexistence.com

O neumnosti nagrajevanja a in upanju na povzetek b?

Kazalo:

O neumnosti nagrajevanja a in upanju na povzetek b?
O neumnosti nagrajevanja a in upanju na povzetek b?

Video: O neumnosti nagrajevanja a in upanju na povzetek b?

Video: O neumnosti nagrajevanja a in upanju na povzetek b?
Video: 🚀 AMAZON 2.0 - ИНТЕРНЕТ МАГАЗИН с нуля за 6 часов [Next / React / Nest / PostgreSQL / Prisma / TS] 2024, Maj
Anonim

Članek Stevena Kerra »O neumnosti nagrajevanja A, medtem ko upamo na B« je klasika na področju poslovanja, upravljanja in vodenja. V svojem bistvu je članek o motivaciji in uporabi nagrad za spodbujanje ali oblikovanje vedenja ljudi.

Kaj pomeni nagrajevanje za a, vendar upanje na B, navedite primer?

Tu je še en preprost primer: skupinski cilj 1000 pošiljk brez napak enega od vaših novih izdelkov Če se to zgodi, bodo vsi v ekipi prejeli 3000 $ bonusa. Nekdo od vaših ljudi odkrije napako po odpremi enega od izdelkov, vendar je to napaka, ki je stranka morda ne bo opazila kar nekaj časa.

Kaj od naslednjega je primer neumnosti nagrajevanja A, medtem ko upamo na B?

O neumnosti nagrajevanja A, medtem ko upaš na B. Nagradiš za dejanje, medtem ko upaš, da bo oseba pridobila tudi kaj drugega. Primer: nekdo gre v razred, se prijavi, dobi točke: upamo pa tudi, da se bo česa naučil.

Kaj je Kerrova norost?

Steve Kerr je preudarni članek o neumnosti omenil, da vse preveč organizacij – in posameznikov, ki jih naseljujejo – vedno krši temeljni zakon družbene narave tako, da nagrajuje prav vedenja, ki naj bi jih poskušali. odvračati, hkrati pa ne nagraditi vedenja, ki ga želijo okrepiti.

Kaj je neumnost v poslu?

stanje ali kakovost neumnosti; pomanjkanje razumevanja ali smisla. … drago in neumno podjetje; nespametna naložba ali izdatek.

Priporočena: