Logo sl.boatexistence.com

Kako najdete podsončno točko?

Kazalo:

Kako najdete podsončno točko?
Kako najdete podsončno točko?

Video: Kako najdete podsončno točko?

Video: Kako najdete podsončno točko?
Video: Вязкость крови и ломкость сосудов. Как избежать катастрофы за 3 минуты в день 2024, Maj
Anonim

Južna polobla Zemlje je nagnjena proti Soncu in sončni žarki so pravokotni na zemeljsko površino pri 23,5 stopinjah južno. To je podsončna točka: Sonce je opoldne neposredno nad glavo na tej zemljepisni širini.

Kaj je podsolarna lokacija?

Subsončna točka na planetu je točka, na kateri se njegovo sonce zazna kot neposredno nad glavo (v zenitu); torej tam, kjer sončni žarki padejo na planet točno pravokotno na njegovo površino. Lahko pomeni tudi točko, ki je najbližja soncu na astronomskem objektu, čeprav sonce morda ni vidno.

Kje je podlunarna točka?

V vsakem trenutku je Zemljina PODLUNARNA TOČKA točka na našem globusu "neposredno pod Luno." Izraženo drugače, "kjer se Luna prikaže neposredno nad glavo." Vedno se spreminja, ta točka obkroži globus enkrat na dan.

Kje je podsončna točka na jesenskem enakonočju?

Točke, ki jih uporabljamo za opredelitev naših letnih časov, so, ko je podsončna točka na ekvatorju in se premika proti severu, imenovano pomladno enakonočje, ko je podsončna točka tako daleč proti severu, kot je poletni solsticij, ko je podsončna točka na ekvatorju, ki se giblje proti jugu, imenovano jesensko enakonočje, in ko …

Kako najdete podsončno točko?

Subsončno točko ali kraj na Zemlji, kjer je Sonce neposredno nad glavo ob sončnem poldnevu, je mogoče določiti iz smeri na sliki 1. Deklinacija Sonca bo zemljepisna širina subsončja točka. Poiščite dve črti na globusu, kjer se sončna svetloba konča

Priporočena: