Logo sl.boatexistence.com

Kdaj lahko razveljavite certificiranje sindikata?

Kazalo:

Kdaj lahko razveljavite certificiranje sindikata?
Kdaj lahko razveljavite certificiranje sindikata?

Video: Kdaj lahko razveljavite certificiranje sindikata?

Video: Kdaj lahko razveljavite certificiranje sindikata?
Video: CHALECO TEJIDO A CROCHET Para DAMAS en todas las tallas 👍CROCHET ARROW STITCH KNIT VEST/tutorial 2024, Maj
Anonim

Odvzem certifikata če večina zaposlenih glasuje proti sindikatu Izenačen glas bo povzročil razveljavitev, ker je sindikat prejel manj kot večino oddanih glasov. NLRB ne sprejema peticij za odvzem certifikata eno leto po začetnem certificiranju sindikata s strani NLRB.

Ali je mogoče odstraniti sindikat?

Nacionalni zakon o delovnih razmerjih (NLRA) dovoljuje zaposlenim, da razpišejo posebne volitve, da se znebijo sindikata kot svojega »izključnega predstavnika«, kar sindikat dejansko odstrani iz njihovo delovno mesto.

Kako razpustiš sindikat?

Zakon o nacionalnih delovnih razmerjih pooblašča člane sindikata, da razpustijo sindikat z večino glasovČlani sindikata lahko kadar koli glasujejo za razpustitev posameznega sindikata. Zapisnik o razpustitvi je treba pisno poslati Nacionalnemu odboru za delovna razmerja.

Ali je nezakonito organizirati sindikat?

Imate pravico ustanoviti sindikat, se pridružiti ali pomagati. Imate pravico organizirati sindikat, da se s svojim delodajalcem pogaja o vaših pogojih zaposlitve.

Kdaj se lahko ustanovi sindikat?

Sindikat se ustanovi , ko lahko sindikat dokaže delodajalcu ali Nacionalnemu odboru za delovna razmerja (NLRB), da predstavlja večino zaposlenih v tem, kar je navedeno kot ustrezna pogajalska enota. To se lahko zgodi na dva načina.

Priporočena: