Logo sl.boatexistence.com

Kaj je aktuator?

Kazalo:

Kaj je aktuator?
Kaj je aktuator?

Video: Kaj je aktuator?

Video: Kaj je aktuator?
Video: Как работает Spring Boot и что такое auto-configuration. Магия? 2024, Maj
Anonim

Aktuator je sestavni del stroja, ki je odgovoren za premikanje in nadzor mehanizma ali sistema, na primer z odpiranjem ventila. Preprosto povedano, to je "mover". Pogon zahteva krmilni signal in vir energije.

Kakšna je funkcija aktuatorja?

Aktuator je del naprave ali stroja, ki mu pomaga pri doseganju fizičnih gibov s pretvarjanjem energije, pogosto električne, zračne ali hidravlične, v mehansko silo. Preprosto povedano, to je komponenta vsakega stroja, ki omogoča gibanje.

Kaj je aktuator v računalniku?

Definicija(e):

Aktuator je mehanizem, s katerim nadzorni sistem deluje na okolje. Krmilni sistem je lahko preprost (fiksiran mehanski ali elektronski sistem), ki temelji na programski opremi (npr. gonilnik tiskalnika, krmilni sistem robota) ali človek ali drug agent.

Kaj je aktuator in katere so pogoste vrste aktuatorjev?

Aktuatorji so motorji, odgovorni za nadzor ali premikanje sistema ali mehanizma. Za delovanje pogon potrebuje vir energije, ki je običajno tlak hidravlične tekočine, električni tok ali pnevmatski tlak, ki deluje tako, da energijo pretvarja v gibanje.

Kakšna je razlika med motorjem in aktuatorjem?

Izraz "pogon" se običajno nanaša na napravo, ki zagotavlja linearno gibanje … kot bat, se palica potiska linearno, ko se uporabi napetost. Motor je naprava, ki zagotavlja rotacijsko gibanje, kot v avtomobilu z igračami, motor vrti kolo običajno skozi prestave, da zmanjša hitrost in poveča navor.

Priporočena: