Kakšna je funkcija rafinata?

Kazalo:

Kakšna je funkcija rafinata?
Kakšna je funkcija rafinata?

Video: Kakšna je funkcija rafinata?

Video: Kakšna je funkcija rafinata?
Video: Какие кератомы и папилломы самые опасные. Как действовать безошибочно? 2024, September
Anonim

Rafinat je vodna kislinska faza z nizko vsebnostjo bakra, pridobljena v fazi ekstrakcije s topilom (SX). Ta raztopina, ki vleče znatno količino organske faze, ki tvori emulzijo olje v vodi (O/W), se reciklira nazaj v fazo izpiranja kot raztopina za namakanje

Za kaj se uporablja rafinat?

Rafinat 1 je kemični gradnik, ki se uporablja pri proizvodnji metil terciarnega butil etra (MTBE) in diizobutilena (DIB). MTBE je tekočina, ki se doda nafti za zmanjšanje emisij, DIB pa je vmesni produkt pri proizvodnji alkoholov in topil.

Kaj je rafinat pri ekstrakciji?

Na primer, pri ekstrakciji s topilom je rafinat tok tekočine, ki ostane po odstranitvi topljencev iz prvotne tekočine s stikom s tekočino, ki se ne meša… V metalurgiji se rafiniranje nanaša na postopek, pri katerem se iz tekočega materiala odstranijo nečistoče.

Kaj sta rafinatna faza in ekstraktna faza?

Tekočinska ekstrakcija je ločevanje sestavin tekočine s stikom z drugo netopno tekočino, imenovano topilo. Sestavine se porazdelijo med obema fazama. faza, bogata s topilom, se imenuje ekstrakt, preostala tekočina, iz katere je bila odstranjena topljena snov, pa se imenuje rafinat.

Kako deluje ločevanje tekočine in tekočine?

Ekstrakcija tekočina-tekočina (ali topilo) je protitočni ločevalni postopek za izolacijo sestavin tekoče mešanice. V svoji najpreprostejši obliki to vključuje ekstrakcijo topljene snovi iz binarne raztopine tako, da jo pripeljemo v stik z drugim nemešljivim topilom, v katerem je topna snov topna

Priporočena: