Logo sl.boatexistence.com

Zakaj je državni moto diriga Mainea?

Kazalo:

Zakaj je državni moto diriga Mainea?
Zakaj je državni moto diriga Mainea?

Video: Zakaj je državni moto diriga Mainea?

Video: Zakaj je državni moto diriga Mainea?
Video: 10 самых АТМОСФЕРНЫХ мест Дагестана. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК #Дагестан #ПутешествиеПоДагестану 2024, Junij
Anonim

Sklicevanje se nanaša na »Polarno zvezdo«, ki predstavlja novo državo Maine, zato je moto, Dirigo, razširjena metafora Polarna zvezda je vodnik pomorščaka tako je tudi država mišljena kot "vodnik državljanov. "

Zakaj je državni moto Dirigo?

Dīrigō (latinsko "usmerjam" ali "vodim") je državni moto Maine, saj je bila nekoč edina država, ki je imela volitve septembra. t namiguje na idejo, da tako kot zvezda popelje mornarja domov z njegovih morskih dogodivščin, država svoje državljane vodi k najvišjemu domoljubju.

Kaj pomeni moto države Maine?

latinsko za »jaz usmerjam« ali »jaz vodim,« je moto Mainea na majhnem transparentu pod zvezdo Severnico, ki sije na vrhu državnega pečata in države zastava.

Kaj v angleščini pomeni državni moto Dirigo?

Uradni moto države Maine

Državni moto Maine je "Dirigo" ( latinsko za "I Direct" ali "I Lead"). Latinski moto je prikazan na grbu Mainea, ki je prikazan tako na državnem pečatu kot na državni zastavi.

Kaj je moto ali vzdevek Maine?

" The Old Dirigo State" se nanaša na zgoraj omenjeni moto Mainea in razlog zanj. "Mejna država" se nanaša na geografsko lokacijo Maine na meji s Kanado. Obsežni borovi gozdovi v Maineu ji dajejo uradni vzdevek "The Pine Tree State". Beli bor je posebno državno drevo Mainea.

Priporočena: