Logo sl.boatexistence.com

Ima neprekinjene delne izpeljanke?

Kazalo:

Ima neprekinjene delne izpeljanke?
Ima neprekinjene delne izpeljanke?

Video: Ima neprekinjene delne izpeljanke?

Video: Ima neprekinjene delne izpeljanke?
Video: Differential Equations: Definitions and Terminology (Level 4 of 4) | Classification of PDE 2024, Maj
Anonim

Če ima funkcija neprekinjene delne izpeljanke na odprti množici U, potem je je diferencibilna na U Toda diferenciabilna funkcija diferencibilna funkcija V matematiki je diferenciabilna funkcija ene realne spremenljivke je funkcija, katere izpeljanka obstaja na vsaki točki v njeni domeni … Diferenciabilna funkcija je gladka (funkcija je lokalno dobro aproksimirana kot linearna funkcija na vsaki notranji točki) in ne vsebuje preloma, kot ali konica. https://en.wikipedia.org › wiki › Differentiable_function

Diferenciabilna funkcija - Wikipedia

Ni treba imeti neprekinjenih delnih izpeljank.

Ko so delne izpeljanke neprekinjene?

Delni izpeljanki in kontinuiteta. Če je funkcija f: R → R diferencibilna, potem je f neprekinjena. delne izpeljanke funkcije f: R2 → R. f: R2 → R, tako da fx(x0, y0) in fy(x0, y0) obstajata, vendar f ni neprekinjen pri (x0, y0).

Ali ima diferenciabilna funkcija neprekinjene delne izpeljanke?

Izrek o diferenciabilnosti pravi, da neprekinjene delne izpeljanke zadostujejo, da je funkcija diferencibilna … Nasprotno od izreka o diferenciabilnosti ne drži. Možno je, da ima diferenciabilna funkcija diskontinuirane delne izpeljanke.

Kako najdete delno kontinuiteto izpeljanke?

Predpostavimo, da eden od delnih izpeljank obstaja na (a, b), drugi delni izpeljan pa je omejen v soseščini (a, b). Potem je f(x, y) neprekinjeno na (a, b). f(a, b + k) − f(a, b)=kfy(a, b) + ϵ1k, 2 Page 3 kjer je ϵ1 → 0 kot k → 0.

Ali so izpeljane funkcije neprekinjene?

To neposredno nakazuje, da mora biti funkcija kontinuirana, da je funkcija diferencibilna, in tudi njena izpeljanka mora biti neprekinjena. … Posledično je edini način, da izpeljanka obstaja, če obstaja tudi funkcija (tj.e., je neprekinjena) na svoji domeni. Tako je diferenciabilna funkcija tudi neprekinjena funkcija.

Priporočena: