Logo sl.boatexistence.com

Ali lahko dobite klamidijo s poljubljanjem?

Kazalo:

Ali lahko dobite klamidijo s poljubljanjem?
Ali lahko dobite klamidijo s poljubljanjem?

Video: Ali lahko dobite klamidijo s poljubljanjem?

Video: Ali lahko dobite klamidijo s poljubljanjem?
Video: Ханс Рослинг о ВИЧ: новые факты и ошеломляющая наглядная демонстрация 2024, Maj
Anonim

Klamidija se ne širi z naključnim stikom, zato za klamidijo NE MORETE z deljenjem hrane ali pijače, poljubljanjem, objemanjem, držanjem za roke, kašljanjem, kihanjem ali sedenjem na stranišču. Uporaba kondomov in/ali zobnih nastavkov ob vsakem spolnem odnosu je najboljši način za preprečevanje klamidije.

Ali lahko slina prenaša klamidijo?

Klamidije ne morete dobiti s poljubljanjem nekoga, ki jo ima - ali iz drugih priložnostnih stikov, kot je objemanje, deljenje brisač ali pripomočkov za uživanje ali uporaba istega stranišča. Klamidija, pogosta spolno prenosljiva okužba (STI), se širi z: vaginalnim, oralnim ali analnim seksom.

Ali je v redu poljubiti nekoga s klamidijo?

Klamidije ne morete prenesti s poljubljanjem, souporabo kozarcev ali objemanjem. Vendar pa lahko bolezen prenašate: z vaginalnim, oralnim ali analnim seksom brez kondoma ali druge pregradne metode z osebo, ki ima bolezen.

Ali lahko dobite klamidijo, če poljubite nekoga, ki jo ima v grlu?

Kaj, če poljubiš nekoga z okužbo grla s klamidijo? Čeprav je manj pogosta kot klamidija, ki prizadene genitalije, se lahko klamidija nastani v grlu po oralnem seksu ali analnem rimmingu pri okuženi osebi. Vendar še vedno ni tveganja, da boste zboleli za klamidijo ob poljubu te osebe

Kako dobiš klamidijo, ne da bi bil spolno aktiven?

Poleg tega, da ste okuženi ob rojstvu, ne morete zboleti za klamidijo, ne da biopravili kakšno obliko spolnega dejanja. Ni pa vam treba imeti prodornega seksa, da se okužite, dovolj je, da vaše genitalije pridejo v stik s spolnimi tekočinami okužene osebe (na primer, če se genitalije dotikajo).

Priporočena: