Logo sl.boatexistence.com

Kaj je indikatrika v diferencialni geometriji?

Kazalo:

Kaj je indikatrika v diferencialni geometriji?
Kaj je indikatrika v diferencialni geometriji?

Video: Kaj je indikatrika v diferencialni geometriji?

Video: Kaj je indikatrika v diferencialni geometriji?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Maj
Anonim

V diferencialni geometriji je Dupinova indikacija metoda za karakterizacijo lokalne oblike površine … V meji bo ta krivulja tvorila elipso, poravnano z glavnimi smermi. Za hiperbolične točke, kjer je Gaussova ukrivljenost negativna, bo presečišče tvorilo hiperbolo.

Kaj je sferična indikacija?

Iz enciklopedije matematike. slika krivulje v tridimenzionalnem evklidskem prostoru R3 pod preslikavo iz točk krivulje na enotno kroglo S2 s katerim koli od naslednjih vektorjev enote: tangenta, glavni normalno ali binormalno te krivulje.

Kaj je ukrivljenost v diferencialni geometriji?

Intuitivno je ukrivljenost količina, za katero krivulja odstopa od ravne črte ali površina odstopa od ravnine. … Ukrivljenost na točki diferencialne krivulje je ukrivljenost njenega oskulacijskega kroga, to je krog, ki najbolje približa krivulji blizu te točke.

Kaj je ravnina v diferencialni geometriji?

V matematiki, zlasti v diferencialni geometriji, je oskulirajoča ravnina ravnina v evklidskem prostoru ali afinskem prostoru, ki se sreča s podmnožico v točki na način, da ima drugi vrstni red stika na točki … Oskulirajoča ravnina je torej ravnina, ki "poljublja" podmanoplastko.

Kaj je formula za ukrivljenost?

Ukrivljenost (K) poti se meri z uporabo polmera ukrivljenosti poti na dani točki. Če je y=f(x) krivulja na določeni točki, je formula za ukrivljenost podana kot K=1/R.

Priporočena: