Logo sl.boatexistence.com

Zakaj nihče ni rojen v vatikanu?

Kazalo:

Zakaj nihče ni rojen v vatikanu?
Zakaj nihče ni rojen v vatikanu?

Video: Zakaj nihče ni rojen v vatikanu?

Video: Zakaj nihče ni rojen v vatikanu?
Video: Шок!!! ДУШИ МЕРТВЕЦОВ В ЗАТОЧЕНИИ У ДЕМОНА В ЭТОМ СТРАШНОМ ДОМЕ / HERE ARE THE SOULS OF THE DEAD 2024, Maj
Anonim

Nihče se ne rodi v Vatikanu ker ni bolnišnic ali objektov, ki bi poskrbeli za rojstvo otrok Vsi državljani so iz drugih držav, večina pa so moški v celibatu. To pomeni, da se zaradi vere ne smejo poročiti ali imeti otrok.

Kaj se zgodi, če se rodiš v Vatikanu?

Ker v državi Vatikan ni bolnišnic, se tam skoraj nihče ne rodi. Namesto tega je Vatikansko državljanstvo zagotovljeno na podlagi 'jus officii' To pomeni, da nekdo postane državljan Vatikana, ko je imenovan za delo pri Svetem sedežu. Njihovo državljanstvo preneha, ko se konča njihov imenovanje.

Zakaj nihče ni rojen v Vatikanu?

Nihče se ne rodi v Vatikanu, ker ni bolnišnic ali objektov, ki bi poskrbeli za rojstvo otrok Vsi državljani so iz drugih držav in večina teh je moških v celibatu. To pomeni, da se zaradi vere ne smejo poročiti ali imeti otrok.

Ali si lahko rojen v Vatikanu?

9. Ima državljane, vendar nihče ni rojen v državi Državljanstvo v državi ne temelji na rojstvu, ampak se podeli samo tistim, ki prebivajo v državi Vatikan zaradi svojega dela ali službe. Za državljane se štejejo tudi kardinali, ki živijo v Vatikanu ali Rimu, pa tudi diplomati Svetega sedeža.

Kaj je tako edinstvenega v Vatikanu?

1. Vatikan je najmanjša država na svetu Vatikan je neodvisna mestna država, ki je obkrožena z 2 milji meje z Italijo, ki obsega nekaj več kot 100 hektarjev, kar predstavlja eno osmino velikosti newyorškega Centralnega parka. Vatikan je urejen kot absolutna monarhija s papežem na čelu.

Priporočena: