Logo sl.boatexistence.com

Zakaj protestanti niso marali razpel?

Kazalo:

Zakaj protestanti niso marali razpel?
Zakaj protestanti niso marali razpel?

Video: Zakaj protestanti niso marali razpel?

Video: Zakaj protestanti niso marali razpel?
Video: Богоматерь с горы Кармель: документальный фильм, история о Брауне Скапуляре и Леди с горы Кармель 2024, Maj
Anonim

Protestanti, vključno z Združenimi metodisti, težijo poudarjajo moč vstajenja kot zagotovila življenja onkraj moči smrti Torej katoličani uporabljajo upodobitev križa (imenovano razpelo) s podobo trpečega Jezusa na njem, da vizualizirajo njihov način govorjenja o dogodku.

Zakaj protestanti nimajo razpel?

Podoba Jezusa na križu, znana tudi kot razpelo, je splošno veljavna za simbol rimskega katolicizma. Številne protestantske organizacije se strinjajo, da se podoba preveč osredotoča na Kristusovo smrt in ne na njegovo vstajenje.

Ali lahko protestant ima razpelo?

Razpelo je osnovni element v katoliških in pravoslavnih krščanskih cerkvah. Ne toliko v protestantskih cerkvah … »Meditirali bi morali na razpelo, da bi cenili, kako globoko je Jezus ljubil ljudi in nas, da bi dovolil, da se mu to zgodi, « je rekel Mercadante.

Zakaj katoličani nosijo razpela, protestanti pa križe?

Skozi zgodovino je bil simbol križa uporabljen kot podoben Kristusovemu križanju kot znak vere, zmagoslavja in vere Postal je tudi univerzalni simbol krščanske vere ne glede na veroizpoved (katoliška, protestantska, anglikanska, angleška cerkev, pravoslavna itd.)

Ali je žaljivo nositi križ?

Pravzaprav se že dolgo uporablja za kritiziranje skladnosti in čednosti, ki ju kritiki identificirajo kot dva znaka krščanske vere. Toda v letu 2018 je precej manj ljudi, ki nosijo križ kot subverzivno dejanje, in veliko več jih nosi kot čisto estetsko.

Priporočena: