Logo sl.boatexistence.com

Kdaj naj se kožica fantka umakne?

Kazalo:

Kdaj naj se kožica fantka umakne?
Kdaj naj se kožica fantka umakne?

Video: Kdaj naj se kožica fantka umakne?

Video: Kdaj naj se kožica fantka umakne?
Video: Kako previjemo dojenčka 2024, Maj
Anonim

Normalen razvoj Večina neobrezanih dečkov ima kožico, ki se ne bo umaknila (umaknila), ker je še vedno pritrjena na glavico. To je povsem normalno v prvih 2 do 6 letih. Približno pri 2. letu starosti bi se kožica morala začeti naravno ločevati od glavice.

Ali naj bi otroku odstranili kožico?

Ob rojstvu se prepucij večine moških dojenčkov še ne povleče nazaj (umakne) v celoti. Nežno ravnajte s kožico in pazite, da je ne potisnete nazaj. Če ga silite, lahko povzroči bolečino, trganje in krvavitev.

Pri kateri starosti je fimoza problem?

Fimoza je stanje, pri katerem kožice ni mogoče umakniti (potegniti nazaj) z okoli konice penisa. Tesna kožica je pogosta pri fantkih, ki niso obrezani, vendar običajno preneha predstavljati težavo do starosti 3 let Fimoza se lahko pojavi naravno ali je posledica brazgotin.

Kaj se zgodi, če nikoli ne povlečete kožice nazaj?

Če ne morete popolnoma umakniti kožice, je ne boste mogli pravilno oprati. To lahko povzroči nabiranje smegme, ki se lahko okuži.

Zakaj ne morem potegniti kožice nazaj pri 15 letih?

To je normalno. V otroštvu lahko mnogi dečki začnejo umikati kožico nazaj, saj se ta postopoma ločuje od glavice. Toda tudi pri 10 letih mnogi fantje še vedno ne morejo popolnoma izvleči kožice, ker je odprtina na koncu pretesna … kožica se morda ne bo popolnoma ločila od glavice šele po puberteti.

Priporočena: