Kakšna je definicija predavanja?

Kazalo:

Kakšna je definicija predavanja?
Kakšna je definicija predavanja?

Video: Kakšna je definicija predavanja?

Video: Kakšna je definicija predavanja?
Video: Стрит стайл. Как одеваются люди в Лондоне . 2024, Oktober
Anonim

Predavanje je ustna predstavitev, namenjena predstavitvi informacij ali poučevanju ljudi o določeni temi, na primer učitelja na univerzi ali fakulteti. Predavanja se uporabljajo za posredovanje kritičnih informacij, zgodovine, ozadja, teorij in enačb.

Kaj pomeni predavanje?

Samostalnik predavanje se nanaša na poučno predavanje o neki temi - običajno pred razredom ali skupino ljudi. … Izvira iz latinske besede lectura, kar pomeni branje ali predavanje. Predavanje lahko pomeni poučni govor ali pa je v obliki strogega, enostranskega govora.

Kaj pomeni nekomu predavati?

: za govor ali niz pogovorov s skupino ljudi, da bi jih naučili o določeni temi.: govoriti z (nekim) na jezen ali resen način. Oglejte si celotno definicijo predavanja v slovarju za učence angleškega jezika. predavanje. samostalnik.

Kaj je primer predavanja?

Definicija predavanja je govor o določeni temi ali graja, ki se opravi po tem, ko nekdo naredi nekaj narobe. Primer predavanja je pogovor o naravoslovju Primer predavanja je govor staršev o tem, da je treba biti pošten do otroka, potem ko je otrok lagal.

Kateri sta dve vrsti predavanj?

Najpogostejše oblike so: 1) ilustrirano predavanje, kjer se govornik opira na vizualne pripomočke, da študentom posreduje idejo; 2) informativna vrsta predavanja, kjer govornik predstavi informacije brez podrobnejšega gradiva v podporo idejam; 3) uradni govor, katerega namen je informirati, zabavati, …

Priporočena: