Logo sl.boatexistence.com

Kako dolgo traja pemmican?

Kazalo:

Kako dolgo traja pemmican?
Kako dolgo traja pemmican?

Video: Kako dolgo traja pemmican?

Video: Kako dolgo traja pemmican?
Video: Znano o neznanem: Kako dolgo traja potovanje do Marsa? 2024, Julij
Anonim

Pri sobni temperaturi lahko pemmikan običajno traja od enega do petih let, vendar obstajajo anekdotske zgodbe o tem, da se pemmikan, shranjen v hladnih kleteh, varno porabi po desetletju ali več. Če je vakuumsko zaprt (npr. v MRE), lahko ostane užiten po več kot stoletju.

Kako dolgo lahko preživite s pemmicanom?

Pemmican je tradicionalna indijanska hrana, ki je upravičeno znana po svoji dolgi obstojnosti, pri čemer večina tradicionalnih pripravkov traja od šest mesecev do enega leta pri sobni temperaturi.

Kako veš, če je pemmican slab?

Sloj/maščoba lahko traja dolgo časa, ne da bi se pokvarila, če je shranjena v hladnem suhem prostoru, vendar lahko še vedno postane žarka. Test vonja je običajno najlažji način, da ugotovimo, ali je šlo slabo.

Kako shranjujete pemmican dolgoročno?

Pemmican, če je pravilno izdelan in shranjen, lahko zdrži desetletja. Ja, prav ste prebrali. To konzervirano meso lahko hranite na hladnem in suhem mestu, , kot je shramba ali klet, do 50 let. Vikend ali dva lahko porabite za pripravo dovolj hrane, ki bo trajala desetletja.

Kako shranjujete pemmican?

Najboljši način je, da ga zavijete v kositrno folijo, položite v plastično vrečko, ki jo je mogoče zatesniti, in hranite pri sobni temperaturi v temnem in suhem prostoru. Pemmican lahko tudi ohladite, če želite, da je ohlajen, vendar ga boste morali občasno preveriti, da se prepričate, da na njem ni vlage, ki bi povzročila, da bi se pokvaril.

Priporočena: