Logo sl.boatexistence.com

Zakaj se uporabljajo navijala?

Kazalo:

Zakaj se uporabljajo navijala?
Zakaj se uporabljajo navijala?

Video: Zakaj se uporabljajo navijala?

Video: Zakaj se uporabljajo navijala?
Video: Перепишите эти слова от руки и всегда носите с собой, надежная защита от недоброжелателей и врагов 2024, Maj
Anonim

Retraktor je kirurški instrument uporablja se za ločevanje robov kirurškega reza ali rane ali za zadrževanje spodnjih organov in tkiv, tako da se deli telesa pod rezom lahko dostopno.

Kaj je namen navijal?

V različnih oblikah se retraktorji uporabljajo za zadrževanje odprtega reza, zadrževanje tkiv ali drugih predmetov za ohranjanje čistega kirurškega polja ali doseganje drugih struktur Lahko so ročni - držano ali samodržavno z zaskočnim mehanizmom. Cev: Uporablja se predvsem za površinsko in nekaj intraabdominalnega sesanja.

Za kaj se uporabljajo navijala Weitlaner?

Uporaba Weitlaner Retractor

Uporablja se za zadrževanje rezov v primeru ortopedskih operacij, saj je večina zarezov plitkih. Poleg tega se uporablja pri nevrokirurških posegih za držanje kože lasišča pri postopkih, kot je kraniotomija.

Kaj sta dve vrsti navijal?

Dve osnovni vrsti navijal sta ročni in samodrževalni obrazci.

Kaj je uporaba navijala vojaške mornarice?

Navijalo vojaške mornarice, včasih imenovano navijalo ameriške ali ameriške vojske, se uporablja za plitke ali površinske rane. Army Navy Retractor je osnovni kirurški instrument, ki je vključen v večino manjših in večjih kirurških setov. Lastnosti: Uporablja se za umikanje kože ali kosti.

Priporočena: