Logo sl.boatexistence.com

Kdaj je meringa kuhana?

Kazalo:

Kdaj je meringa kuhana?
Kdaj je meringa kuhana?

Video: Kdaj je meringa kuhana?

Video: Kdaj je meringa kuhana?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Maj
Anonim

Ko je pečena, naj bo francoska meringa po kuhanju hrustljava in lahka, vendar ne porjavela. Pazimo, da jih počasi pečemo na majhnem ognju. Ko bodo pečene, boste vedeli, ko bodo pečeno meringue zlahka dvignili s kosa pergamenta in bo dno suho.

Kako veš, kdaj je meringue kuhan?

Ali je končano? Če želite natančno določiti, kdaj je pečena meringue gotova, dvignite s pekača. Če se zlahka dvigne, je pripravljen. Če ne, nadaljujte s peko in vsakih nekaj minut preverite pripravljenost.

Ali lahko jeste premalo kuhano meringue?

Tveganja in nevarnosti

Nekuhane meringue, narejene iz surovega jajčnega beljaka, lahko vsebujejo bakterije salmonele, ki povzročajo salmonelozo.… Kadar je prisotna, se salmonela običajno nahaja v jajčnem rumenjaku, vendar beljaki niso varni. Jajca morajo biti pasterizirana ali kuhana na 160 F, da ubijejo salmonelo.

Zakaj moja meringue ni kuhana na sredini?

To se zgodi, ko je temperatura kuhanja prenizka ali je čas peke premajhen. V bistvu premajhno pečenje pomeni, da je v meringue ostalo preveč tekočine, kar povzroči, da se pena sesede in odvečna tekočina izteče.

Zakaj so se moje meringue žvečile?

1 – Nepravilna peka Ena največjih napak pekov pri pripravi meringue je, da jih premalo pečejo, kar jim ne da dovolj časa, da se posušijo. Če je vaša temperatura previsoka, bo to povzročilo, da bodo vaše meringue imele žvečljivo teksturo.

Priporočena: