Logo sl.boatexistence.com

Kaj je enotna matrika?

Kazalo:

Kaj je enotna matrika?
Kaj je enotna matrika?

Video: Kaj je enotna matrika?

Video: Kaj je enotna matrika?
Video: Glas se slusa , plac i lelek --Orce Stefkovski 2024, Maj
Anonim

V linearni algebri je kompleksna kvadratna matrika U enotna, če je njen konjugirani transpon U tudi njen inverzni, to je, če je kjer je I identitetna matrika.

Kaj je primer enotne matrike?

Kompleksni konjugat števila je število z enakim realnim in namišljenim delom, enakim po velikosti, vendar nasprotnim predznakom. Na primer, kompleksni konjugat X+iY je X-iY Če je konjugatni transpon kvadratne matrike enak njen inverzni, potem je to enotna matrika.

Kaj je enotna kompleksna matrika?

Enotna matrika je kompleksna kvadratna matrika, katere stolpci (in vrstice) so ortonormalni. Ima izjemno lastnost, da je njegov inverz enak njegovemu konjugiranemu transponu. Za enotno matriko, katere vsi vnosi so realna števila, pravimo, da je ortogonalna.

Kaj je formula enotne matrike?

Definicija. Kompleksna matrika U je enotna, če je UU∗=I. Upoštevajte, da če je U resnična matrika, je U∗=UT in enačba pravi UUT=I - to pomeni, da je U ortogonalno. Z drugimi besedami, enotno je kompleksen analog ortogonalnega.

Ali je enotna matrika normalna?

Enotna matrika je matrika, katere inverz je enak konjugiranemu transponu. Unitarne matrike so kompleksen analog realnih ortogonalnih matrik. … U je normalna matrika z lastnimi vrednostmi, ki ležijo na enotnem krogu.

Priporočena: