Logo sl.boatexistence.com

Kakšna je definicija amnestije?

Kazalo:

Kakšna je definicija amnestije?
Kakšna je definicija amnestije?

Video: Kakšna je definicija amnestije?

Video: Kakšna je definicija amnestije?
Video: Эмбер Кейс: Мы все превратились в киборгов 2024, Julij
Anonim

Amnestija je opredeljena kot "pomilostitev, ki jo vlada podeli skupini ali razredu ljudi, običajno zaradi političnega prekrška; dejanje suverene oblasti, ki uradno odpusti določenim razredom ljudi, ki so predmet sojenja, vendar niso še obsojen."

Kaj je primer amnestije?

Opredelitev amnestije je dejanje osvoboditve ali zaščite osebe ali oseb pred pregonom zaradi kršitev. Primer amnestije je, ko vlada ZDA dovoli tujega državljana, da bi ga zaščitil pred umorom v svoji državi. Primer amnestije je ko kriminalcu rečejo, naj gre na prostost

Kaj pomeni amnestija preprosto?

: dejanje oblasti (kot je vlada), s katerim se podeli pomilostitev veliki skupini posameznikov Vlada je podelila amnestijo vsem političnim zapornikom. splošna amnestija. amnestijo. glagol. amnestiran; amnestija.

Kaj pomeni amnestija v zakonu?

Amnestija je uradno pomilostitev skupini zapornikov s strani države. … Amnestija je obdobje, v katerem lahko ljudje priznajo kaznivo dejanje ali odrečejo orožje, ne da bi bili kaznovani.

Zakaj imenujemo amnestijo kot dejanje pozabe?

1 Izraz 'amnestija' izhaja iz grške amnezije, kar pomeni pozabljivost ali pozabo. Nanaša se na podelitev odpuščanja za preteklo kaznivo dejanje s strani suverene oblasti, običajno za kaznivo dejanje, storjeno proti državi (kot je izdaja, upor ali upor)..

Priporočena: