Logo sl.boatexistence.com

Kje izvira izraz panhandling?

Kazalo:

Kje izvira izraz panhandling?
Kje izvira izraz panhandling?

Video: Kje izvira izraz panhandling?

Video: Kje izvira izraz panhandling?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Julij
Anonim

Pomen "dejanje beračenja" je izpričano iz leta 1849, morda iz pojma o roki, ki je štrleča kot ročaj, ali o tistem, ki drži (beraško) ponev. panhandle (v.) "prositi, " 1888, iz panhandle (n.) v beračenjskem pomenu.

Od kod izvira besedna zveza panhandling?

Različno pravijo, da izhaja iz navade beračev, da zbirajo prispevke tako, da potisnejo pločevinaste ponve, v katere bi radodarni mimoidoči položili svoje kovance; ali morda izvira iz španske ponve, kar dobesedno pomeni »kruh«, vendar bi lahko pomenilo tudi »denar« (tako kot lahko naša beseda kruh v sodobni angleščini), ali …

Zakaj beračenju pravijo pahljanje?

† "Panhandling," pogost izraz v Združenih državah, se drugje pogosteje imenuje "prosenje" ali občasno kot "cadging". "Panhandlerji" se različno imenujejo "berači, " "potepuhi, " "potepuhi, " "prosilci" ali "potepuhi". Izraz "primerjanje" izhaja bodisi iz vtisa, ki ga je ustvaril nekdo …

Kaj pomeni ameriški izraz Panhandle?

Merriam-Webster definira panhandle (v tej uporabi) kot: » del kopenskega območja (kot je država), ki je ozek in štrli iz večjega območja.”

Kaj pomeni izraz panhandling?

neprehodni glagol.: ustaviti ljudi na ulici in prositi za hrano ali denar: prositi. prehodni glagol. 1: priti na ulici in prositi. 2: priti s panhandlingom.

Priporočena: