Logo sl.boatexistence.com

Zakaj pride do nekonkurenčne inhibicije?

Kazalo:

Zakaj pride do nekonkurenčne inhibicije?
Zakaj pride do nekonkurenčne inhibicije?

Video: Zakaj pride do nekonkurenčne inhibicije?

Video: Zakaj pride do nekonkurenčne inhibicije?
Video: Norepinephrine in Health & Disease - Dr. David Goldstein 2024, Maj
Anonim

Nekonkurenčna inhibicija nastopi ko se inhibitor veže na encim na mestu, ki ni aktivno mesto … Pri slednjem inhibitor ne preprečuje vezave substrata na encim vendar dovolj spremeni obliko mesta, na katerem se pojavi katalitična aktivnost, da bi to preprečila.

Kako deluje nekonkurenčni zaviralec?

Pri nekonkurenčni inhibiciji inhibitor ne blokira vezave substrata na aktivno mesto. Namesto tega se pritrdi na drugem mestu in blokira encim, da ne bi opravljal svojega dela Ta inhibicija naj bi bila "nekonkurenčna", ker se inhibitor in substrat lahko vežeta hkrati.

Kako nekonkurenčni zaviralec deluje na encim?

Nekonkurenčni zaviralec deluje z zmanjšanjem števila prometov namesto z zmanjšanjem deleža encimskih molekul, ki so vezane na substrat Nekonkurenčne inhibicije v nasprotju s konkurenčno inhibicijo ni mogoče premagati s povečanjem koncentracije substrata.

Kaj so primeri nekonkurenčnih zaviralcev?

inhibicijski učinki težkih kovin in cianida na citokrom oksidazo in arsenata na gliceraldehid fosfat dehidrogenazo so primeri nekonkurenčne inhibicije. Ta vrsta zaviralca deluje tako, da se združi z encimom na tak način, da iz nekega razloga aktivno mesto postane nedelujoče.

Zakaj nekonkurenčni zaviralci znižujejo Vmax?

Nekonkurenčna inhibicija

To je bilo zato, ker je povečanje substrata povečalo deleže encima aktivnega. Pri nekonkurenčnem zaviranju povečanje količine substrata ne vpliva na odstotek aktivnega encima. … Zmanjšanje količine prisotnega encima zmanjša Vmax

Priporočena: