Logo sl.boatexistence.com

Ali so doječe matere izvzete iz posta?

Kazalo:

Ali so doječe matere izvzete iz posta?
Ali so doječe matere izvzete iz posta?

Video: Ali so doječe matere izvzete iz posta?

Video: Ali so doječe matere izvzete iz posta?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Maj
Anonim

Doječe matere so oproščene posta med ramazanom. Post je mogoče nadoknaditi pozneje. Če pa mati meni, da bi post bil zanjo obvladljiv in ne bi vplival na njeno zdravje ali zdravje njenega otroka, se lahko odloči za post ali delni post.

Ali se morajo doječe matere postiti?

Raziskovalci so ugotovili, da bi morale doječe ženske, ki se običajno postijo med ramazanom , jemati dodatek, da se ne postijo, saj so tehnično izvzete iz prakse. Tradicionalni nasveti o prehrani pri dojenju pojasnjujejo, da ženske potrebujejo dodatnih 330 do 600 kalorij na dan, da podpirajo proizvodnjo mleka.

Kdo je oproščen posta med ramazanom?

Kot eden od petih stebrov ali dolžnosti islama je post v mesecu ramazanu obvezen za vse zdrave odrasle muslimane. Otroci, ki niso dosegli pubertete, starejši, tisti, ki so telesno ali duševno nesposobni za post, nosečnice, doječe matere in popotniki so izvzeti.

Ali post Ramazan vpliva na količino mleka?

Čeprav lahko huda dehidracija zmanjša oskrbo z mlekom, raziskave o dojenju kažejo, da kratkotrajno postenje ne zmanjša količine mleka.

Kako lahko ohranim zalogo mleka med postom?

Pijte dodatno tekočino pred postom in se nato prepričajte, da ste med postom hidrirani. Izogibajte se dolgemu postu. Dolgotrajni post lahko vpliva na vaš plod, če ste noseči, in na proizvodnjo mleka, če dojite.

Priporočena: