Logo sl.boatexistence.com

Čigava hči je boginja saraswati?

Kazalo:

Čigava hči je boginja saraswati?
Čigava hči je boginja saraswati?

Video: Čigava hči je boginja saraswati?

Video: Čigava hči je boginja saraswati?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Maj
Anonim

Maa Saraswati se imenuje tudi Shatarupa, boginja z več oblikami. Včasih je sprejemala oblike različnih živali, da bi zaradi svoje lepote pobegnila od zaljubljenosti Brahme. V vzhodnem delu Indije Maa Saraswati velja za hčerko Lorda Shive in Maa Durge

Kdo je oče boginje Saraswathi?

Sijajoča lepota in ostra inteligenca Saraswatija sta njenega očeta Brahmo tako zelo navdušila, da je bil odločen, da bo svojo hčer naredil za sopotnico. Toda Brahmina incestuozna zaljubljenost v njegovo hčer je Saraswati tako razburila, da je postala obupana, da bi odvrnila očetov poželjiv pogled.

Kako se je rodila boginja Saraswati?

Predstavljajte si, da pečete torto samo in ugotovite, da izgleda dolgočasno in preprosto. Tako se je počutil Brahma; ustvaril je snov, a ugotovil, da nima oblike. Da bi popravil situacijo, je Brahma ustvaril Saraswatija (ki je bil rojen iz njegovih ust) kot inkarnacijo znanja. Saraswati je pomagal Brahmi dodati red v svet.

Kdo je mati Devi Saraswati?

Rojena je iz telesa Gauri in je vzdrževalna osnova treh svetov. Tisti Mahasaraswati, ki ga tukaj častim, ki je uničil Sumbho in druge asure.

Je Saraswati hči Brahme?

Privrženci džainske religije častijo tudi Saraswati. Bila je še abstrakcija, kot večina vedskih božanstev. Trdnejša poosebitev njenega značaja je nastala v Mahabharati, kjer naj bi bila Brahmina hči.

Priporočena: