Logo sl.boatexistence.com

Ali bi kalifornijci lahko rešili Titanik?

Kazalo:

Ali bi kalifornijci lahko rešili Titanik?
Ali bi kalifornijci lahko rešili Titanik?

Video: Ali bi kalifornijci lahko rešili Titanik?

Video: Ali bi kalifornijci lahko rešili Titanik?
Video: Olympic - главное судно морских титанов 2024, Maj
Anonim

Preiskava senata Združenih držav Amerike in preiskava britanskega komisarja za razbitine o potopu sta prišli do zaključka, da bi kalifornijski lahko rešil veliko ali vsa življenja, ki sta bila izgubljena, sta imeli hiter odgovor bil nameščen na rakete za pomoč Titanica.

Zakaj kalifornijski ni rešil Titanika?

SS Califronian je bila ladja, ki je bila na tem območju med eno najbolj znanih pomorskih nesreč vseh časov leta 1912. Pravzaprav je bila kalifornijska tista, ki je Titanik opozorila na vreten led v regiji. Californian sam se je ustavil za noč zaradi nevarnosti in njegovemu radijskemu operaterju so dovolili, da je šel spat

Ali je Kalifornijec prezrl Titanik?

Titanikovi brezžični operaterji so kalifornijskemu operaterju rekli, naj "utihne", in opozorilo so prezrli. Kasneje iste noči je kalifornijski človek opazil rakete s Titanika. … Njegova brezžična pisarna se je ponoči zaprla in ni mogla prejeti sporočil SOS Titanika.

Kako blizu je bil kalifornijski Titanik, ko je potonil?

Preiskava je pokazala, da je bil kalifornijski letalec res le šest milj severno od Titanika in bi lahko dosegel Titanik, preden je potonil.

Ali so lahko rešili Titanik?

Preiskava senata Združenih držav Amerike, kot tudi preiskava britanskega komisarja za razbitine, sta ugotovili, da bi kalifornijski lahko rešil veliko-- ali celo vsa-- izgubljenih življenj na Titaniku, če ne bi bilo neukrepanja posadke.

Priporočena: