Je in iso polna oblika?

Kazalo:

Je in iso polna oblika?
Je in iso polna oblika?

Video: Je in iso polna oblika?

Video: Je in iso polna oblika?
Video: What is ISO? full Explanation | Software Engineering 2024, Oktober
Anonim

Mednarodna organizacija za standardizacijo je mednarodni organ za določanje standardov, sestavljen iz predstavnikov različnih nacionalnih organizacij za standardizacijo. Organizacija, ustanovljena 23. februarja 1947, razvija in objavlja svetovne tehnične, industrijske in komercialne standarde.

Je v primerjavi s standardom ISO?

ISI, okrajšava za Indian Standards Institute, je certifikacijski znak, ki ga najdemo na številnih indijskih izdelkih. ISO in ISI sta dve različni organizaciji za standardizacijo. Vendar se med seboj razlikujejo. ISO je mednarodna organizacija za standardizacijo, medtem ko je ISI oznaka Urada za indijske standarde.

Kaj je ISO?

Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO) je mednarodna nevladna organizacija, sestavljena iz nacionalnih organov za standardizacijo; razvija in objavlja širok nabor lastniških, industrijskih in komercialnih standardov ter je sestavljen iz predstavnikov različnih nacionalnih organizacij za standarde.

Kaj je BIS in ISO?

BIS je Nacionalni organ za standardizacijo (NSB) Indije in predstavlja državo v mednarodnem forumu za standardizacijo, vključno z Mednarodno organizacijo za standardizacijo (ISO) in Mednarodno elektrotehnično komisijo (IEC)

Ali je BIS član ISO?

BIS je član Mednarodne organizacije za standardizacijo (ISO) in preko Indijskega nacionalnega komiteja (INC) je član Mednarodne elektrotehnične komisije (IEC).

Priporočena: