Logo sl.boatexistence.com

Ali je vijolična stoma normalna?

Kazalo:

Ali je vijolična stoma normalna?
Ali je vijolična stoma normalna?

Video: Ali je vijolična stoma normalna?

Video: Ali je vijolična stoma normalna?
Video: История спасение дикого кабанчика. Кабанчик нуждался в помощи. 2024, Maj
Anonim

Če doživite katerega od naslednjih stomalnih ali peristomalnih zapletov, se nemudoma posvetujte s svojim zdravnikom. Obrnite se na svojega zdravnika, če doživite katerega od teh zapletov s stomo: stoma se iz svoje običajne rdeče barve spremeni v zelo bledo rožnato, modrikasto vijoličasto ali črno barvo

Kaj pomeni, če je vaša stoma vijolična?

Barva kože se spremeni iz običajne rožnate ali rdeče v bledo, modrikasto vijolično ali črno. Izpuščaj okoli stome, ki je rdeč ali rdeč z izboklinami – to je lahko posledica okužbe kože ali občutljivosti ali celo puščanja.

Kakšne barve naj bo vaša stoma?

Na splošno bo stoma roza in vlažna (kot notranjost naših ust). Stoma bo sprva po operaciji otekla, vendar se bo po 6-8 tednih zmanjšala. V stomi ni živcev, tako da ob dotiku ni občutkov.

Kako izgleda nekrotična stoma?

Nekroza stome se kaže kot stoma, ki je videti bodisi ishemična (temno rdeča, škrlatna ali cianotična obarvanost) bodisi nekrotično rjava ali črna Stoma je lahko ohlapna ali trda in suha. Nekroza je lahko obodna ali razpršena po sluznici in je lahko površinska ali globoka.

Kaj se zgodi, ko stoma umre?

Nekroza. Nekroza se nanaša na smrt tkiva, ki se zgodi, ko se pretok krvi v stomo zmanjša ali prekine. Ko se to zgodi, je običajno v prvih nekaj dneh po operaciji.

Priporočena: