Logo sl.boatexistence.com

Ali sta najmanjša zgornja meja?

Kazalo:

Ali sta najmanjša zgornja meja?
Ali sta najmanjša zgornja meja?

Video: Ali sta najmanjša zgornja meja?

Video: Ali sta najmanjša zgornja meja?
Video: Юлька_Рассказ_Слушать 2024, Maj
Anonim

"Najmanjša zgornja meja" za niz je potem zgornja meja, ki je čim manjša To pomeni, da je zgornja meja, ki je manjša od vseh drugih zgornjih vezan. Največje spodnje meje so opredeljene podobno. Definicija: Naj je podmnožica tistega, ki je omejen zgoraj.

Kaj je primer najmanjše zgornje meje?

Vsako število, ki je večje ali enako vsem elementom množice. Najmanjša od vseh zgornjih meja niza številk. Najmanjša zgornja meja intervala (5, 7) je na primer 7.

Kako najdete najmanjšo zgornjo mejo?

Definicija 6 Najmanjša zgornja meja ali supremum za A je število u ∈ Q v R, tako da (i) je u zgornja meja za A; in (ii) če je U še ena zgornja meja za A, potem je U ≥ u. Če supremum obstaja, je označen s supA. Primer 7 Če je A=[0, 1], je 1 najmanjša zgornja meja za A.

Kaj je najmanjša zgornja meja funkcije?

V vseh zgoraj obravnavanih primerih je najmanjša zgornja meja za f(x) največja f(x) To je vedno tako, če f(x) ima maksimum. Podobno je največja spodnja meja minimum f(x), če ima f(x) minimum. an=n − n n + 1=0, kar nam pove, da če meja obstaja, mora biti 0.

Kako veš, če je nekaj zgornja ali spodnja meja?

Če polinomsko funkcijo f(x) delite z (x - c), kjer je c > 0, z uporabo sintetične delitve in to daje vsa pozitivna števila, potem je c zgornja meja za realne korene enačbe f(x)=0 Upoštevajte, da se morata zgoditi dve stvari, da je c zgornja meja. Ena je c > 0 ali pozitivna.

Priporočena: