Logo sl.boatexistence.com

Ali imajo ljudje navikularno kost?

Kazalo:

Ali imajo ljudje navikularno kost?
Ali imajo ljudje navikularno kost?

Video: Ali imajo ljudje navikularno kost?

Video: Ali imajo ljudje navikularno kost?
Video: Жареный карась без костей, 3 способа рассказала моя бабушка 2024, Julij
Anonim

Navikularna kost je ena od 26 kosti v človeškem stopalu Pomembna je za povezavo gležnja s spodnjimi kostmi v naših stopalih in pomaga pri oblikovanju loka, ki nam omogoča sprehod. Nagnjen je k stresnim zlomom, zlasti pri športnikih med brcanjem, šprintom, zvijanjem ali padcem.

Ali lahko ljudje dobijo navikularno?

Dodatni navikularni pripomoček je prirojen (prisoten ob rojstvu). Ni del normalne kostne strukture in zato ni prisoten pri večini ljudi.

Kje je navikularna kost pri človeku?

Navikularna kost je ena od sedmih kosti, ki sestavljajo tarsus gležnja in stopala. Nahaja se na medialni strani stopala, poleg kockaste kosti, pred glavo talusa in zadaj od klinastih kosti.

Kaj je človeška navikularna?

Navikularna je vmesna tarzalna kost na medialni strani stopala, ki se sklepa proksimalno s talusom. Distalno se členi s tremi klinastimi kostmi. Pri nekaterih posameznikih se tudi bočno artikulira s kockasto. Tetiva zadnjega tibialisa se vstavi v navikularno kost.

Koliko ljudi ima navikularno kost?

Pripomoček navikular je dodatna kost, ki je na notranjem osrednjem loku stopala. Do 2,5 odstotka posameznikov se rodi s pomožnim navikularjem.

Priporočena: