Logo sl.boatexistence.com

Ali bi lahko hodili brez trenja?

Kazalo:

Ali bi lahko hodili brez trenja?
Ali bi lahko hodili brez trenja?

Video: Ali bi lahko hodili brez trenja?

Video: Ali bi lahko hodili brez trenja?
Video: J. Krishnamurti - Вторая Беседа с Юджином Шеллертом - Сан Диего, США - 17 февраля 1972 2024, Maj
Anonim

Trne sile nasprotujejo gibanju predmeta ali predvidenemu gibanju. Glede na okoliščine je to lahko dobro ali slabo. Brez trenja ne bi mogli hoditi, teči ali voziti naših avtomobilov.

Ali lahko hodimo brez trenja Res ali ne?

Odgovori: Ker dobro polirana tla ponujajo manj trenja, je težko hoditi brez trenja med našimi čevlji in tlemi. Ko poskušamo stopiti naprej, potisnemo nogo nazaj. Trenje drži naš čevelj na tleh in nam omogoča hojo.

Kaj bi se zgodilo, če bi poskušali hoditi brez trenja?

Trenje preprečuje, da bi stvari zdrsnile narazen. Če ne bi bilo trenja bi vse zdrsnilo na najnižjo točko. Nemogoče bi bilo splezati na karkoli. … Brez trenja bi bilo edino možno gibanje padec na nižjo točko pod gravitacijo.

Ali lahko stojimo brez trenja?

Hoja brez trenja je slabša od hoje po ledu. Vsako drugo sekundo boste zdrsnili in padli. … Lahko stojite mirno, neprekinjeno, tudi če ni trenja. Ko pa poskušate hoditi ali teči, je nekaj trenja bistveno, kot lahko vidite na sliki 2.

Ali vas trenje upočasni?

Trenje je sila, ki nasprotuje gibanju predmetov; trenje lahko povzroči, da se predmeti upočasnijo. … Zračni upor povzroči upočasnitev premikajočih se predmetov.

Priporočena: