Logo sl.boatexistence.com

Kdo je naredil Lanko iz zlata?

Kazalo:

Kdo je naredil Lanko iz zlata?
Kdo je naredil Lanko iz zlata?

Video: Kdo je naredil Lanko iz zlata?

Video: Kdo je naredil Lanko iz zlata?
Video: ЮЛЯ ФИНЕСС: Как я вышла с 8 этажа! Групповое изнасилование под мефедроном, психиатрическая больница 2024, Maj
Anonim

V hindujski mitologiji se verjame, da je zlato mesto na Lanki zgradil lord Vishwakarma- »glavni arhitekt vesolja«, ko je lord Šiva prosil Vishwakarmo, naj zgradi čudovito mesto za bivanje njega in boginje Parvati po njuni poroki. Lord Vishwakarma je zasnoval čudovito palačo iz zlata.

Kje je zdaj Ravana Lanka?

Potem ko je Rama s pomočjo Ravaninega brata Vibhishane ubil svojega kralja Ravano, je bil slednji okronan za kralja Lankapure. Mesto Lanka je identificirano z Šrilanka.

Kako je Ravana dobila Šrilanko?

Ravana je bil blagoslovljen z daritvijo, ki bi ga naredila nepremagljivega pri ustvarjanju Brahme, razen za ljudi. Prejel je tudi prejel orožje, kočijo kot in zmožnost spreminjanja oblike od Brahme. Ravana je pozneje odvzel Lanko od svojega polbrata Kubere in postal kralj Lanke.

Ali je Šiva dal Lanko Ravani?

V Indiji, med hindujsko skupnostjo, je še vedno običajno, da se daritve bogovom predstavijo, preden se preselijo v nov dom. Ravana so prosili za vlogo duhovnika, saj je bil najbolj učen učenjak. … Torej, Gospod Šiva je dal Swarna-Lanka Ravani in se vrnil na goro Kailash, svoje prebivališče v Himalaji.

Kdo je vprašal Lanko od Shiva?

Po eni legendi se je Ravana odločil pripeljati goro Kailash (verjetno prebivališče Gospoda Šive) na Šrilanko, da bi zadovoljil svojo mater.

Priporočena: