Logo sl.boatexistence.com

Kaj pomeni herezija?

Kazalo:

Kaj pomeni herezija?
Kaj pomeni herezija?

Video: Kaj pomeni herezija?

Video: Kaj pomeni herezija?
Video: Буквица. Линия како - рецы, эдо, омега 2024, Julij
Anonim

Heres je vsako prepričanje ali teorija, ki je močno v nasprotju z uveljavljenimi prepričanji ali običaji, zlasti s sprejetimi prepričanji cerkve ali verske organizacije.

Kaj je primer herezije?

Opredelitev herezije je prepričanje ali dejanje, ki je v nasprotju s tem, kar je sprejeto, zlasti če je vedenje v nasprotju z verskim naukom ali prepričanjem. Primer herezije je katoličan, ki pravi, da Bog ne obstaja … v nasprotju z uradnimi ali uveljavljenimi pogledi ali doktrinami.

Kaj je herezija preprosto?

1: držanje verskih prepričanj v nasprotju s cerkvenim naukom: takšno prepričanje. 2: prepričanje ali mnenje v nasprotju s splošno sprejetim pogledom V moji družini je krivoverstvo, da ne ljubim baseballa.

Kaj je herezija?

1 vera: oseba, ki se v mnenju razlikuje od uveljavljene verske dogme (glej dogma smisel 2), zlasti: krščeni član Rimskokatoliške cerkve, ki noče priznati ali sprejeti razodeta resnica Cerkev jih ima za heretike.

Kako Sveto pismo opredeljuje herezijo?

Heres v krščanstvu označuje formalno zanikanje ali dvom v temeljni nauk krščanske vere, kot ga definira ena ali več krščanskih cerkva.

Priporočena: