Logo sl.boatexistence.com

Kateri zdravnik za diplopijo?

Kazalo:

Kateri zdravnik za diplopijo?
Kateri zdravnik za diplopijo?

Video: Kateri zdravnik za diplopijo?

Video: Kateri zdravnik za diplopijo?
Video: ОЧИСТИТЕ ПЕЧЕНЬ, И ВАША КОЖА БУДЕТ ИДЕАЛЬНОЙ! 2024, Maj
Anonim

Morda se boste morali posvetovati z očelistom ali specialistom za možgane (nevrologom) za dodatne preiskave ali zdravljenje. Zdravnik vas je skrbno pregledal, vendar se težave lahko pojavijo pozneje. Če opazite kakršne koli težave ali nove simptome, takoj poiščite zdravniško pomoč.

Katerega zdravnika naj obiščem zaradi diplopije?

Če nenadoma doživite dvojni vid – s katerim koli od zgoraj navedenih simptomov ali brez – nemudoma poiščite zdravniško pomoč ali čim prej obiščite optometrista ali oftalmologa. Zdravljenje diplopije zahteva diagnozo in zdravljenje osnovnega vzroka dvojnega vida.

Ali naj grem k oftalmologu zaradi dvojnega vida?

Ključ za razumevanje, ali je dvojni vid posledica težave v očesu ali v možganih, je videti, kaj se zgodi, ko je eno oko zaprto. Če je pri gledanju samo z desnim ali levim očesom dvojni vid, potem je vzrok oftalmološki – na primer katarakta, težava z mrežnico ali druga očesna bolezen.

Kaj lahko optometrist naredi za dvojni vid?

Zdravljenje dvojnega vida je odvisno od vzroka. V primeru monokularne diplopije lahko refrakcijske napake popravimo z očali ali kontaktnimi lečami; če je vzrok katarakta, lahko to težavo odpravi operacija. Za binokularno diplopijo pa je resno stanje običajno povezano z neusklajenostjo očesa.

Ali lahko optometrist postavi dvojno diagnozo?

Ker se dvojni vid lahko pojavi zaradi najrazličnejših stanj, od benignih do življenjsko nevarnih, je lahko zaočesnega zdravnika težko postaviti diagnozo. Če je dvojni vid monokularen, je večja verjetnost, da ga povzroča očesna bolezen.

Priporočena: